close
Close Back to Portfolio

Al cor de l’Eixample

Conservar l’atmosfera i mantenir l’ambient i la qualitat espacial d’aquest local, recuperar els elements de l’arquitectura tradicional i donar valor a el pas del temps, és el repte que s’ha plantejat com a punt de partida. La rehabilitació del patrimoni s’ha convertit en un tema central de l’arquitectura per adaptar-la a un nou ús terciari en una atmosfera única. La incorporació de les lames verticals de fusta com a llenguatge dels nous despatxos per a tamisar la llum, aconsegueix un joc molt atractiu que reforça el recorregut de l’eix principal de passadís.

Es dóna valor a la determinació inicial de reconèixer els materials originals com són el paviment de Nolla, la fusta i les pintures. La claredat dels espais resultants culmina una obra que aprofita i integra molt bé els elements preexistents amb aquells que formen part de la nova intervenció. Finalment el descobriment dels frescos amagats complementa i enriqueix els limitadíssims recursos de llum natural de el local des de l’exterior.

Autor: Eduard Gascon, Tac Arquitectes, Lupe Àlvarez i Mateu Subirà (arquitecte)

Col·laboradors: Carlota Portavell (interiorista) i Tere Hernández (Restauradora)

Aparellador: Vicenç Galiana

Enginyeria: David Camacho

Oficines, Tots

Go top